DeFi-aggregatvekst ’satt til dverg 2020-volum‘

DeFi-aggregatvekst ’satt til dverg 2020-volum‘

DeFi-brukere henvender seg i økende grad til aggregatorer for å få mest mulig kostnadseffektive handler.

Desentraliserte finansaggregater vokser i popularitet i 2021 ettersom den embryonale industrien fortsetter å utvide seg.

Delphi Digital-analytiker Ashwath Balakrishnan har observert at årlig vekst for DeFi-aggregatorer setter Bitcoin Pro sektoren på sporet til dverg 2020-tallene.

Forskeren bemerket at 1 tommer, Matcha og Paraswap tilrettelagte totalt 9,3 milliarder dollar i volum i løpet av 2020 – men at fra og med 16. februar hadde 1-tommers utveksling alene registrert nær 10 milliarder dollar i volum bare de første 46 dagene i 2021.

1 / Aggregators hadde et breakout-år i 2020, med plattformer som @ 1inchExchange og @zapper_fi som registrerte betydelig vekst

Den beste delen? YTD-tall indikerer at veksten i 2021 er i ferd med å dverg 2020. Https://t.co/MC4ZlkEzVo
– Ashwath Balakrishnan (@ ashwath_22) 17. februar 2021

Med likviditet som livsnerven i desentraliserte finansmarkeder, har konkurranse om sikkerheter økt, og et marked for aggregatorer for å forbedre brukeropplevelsene har dukket opp.

En DeFi-aggregator er en plattform som samler informasjon og priser fra forskjellige andre børser og automatiserte markedsprodusenter og presenterer dem på ett enkelt grensesnitt. Høye gassgebyrer og DEX-handelsprovisjoner har også bedt brukerne om å oppsøke aggregatorer for å få den beste prisen for sine token-bytter.

Noen av de mest populære og raskest voksende inkluderer 1-tommers sentral, Matcha og Paraswap. 1-tommers aggregerer likviditet fra over 20 desentraliserte børser ifølge forskeren.

I følge Dune Analytics-data har antall nye brukere, daglige transaksjoner og volumer økt siden begynnelsen av året. Fra 325 millioner dollar per uke i midten av desember behandler 1 tommer nå 450% mer, med 1,8 milliarder dollar registrert for uken som slutter 14. februar.

ggregatoren har vokst fra å ha gjennomsnittlig

Balakrishnan bemerket at Matcha, som bruker 0x-protokollen, også blir et „hotspot for DeFi-handelsmenn takket være det elegante brukergrensesnittet.“ Aggregatoren har vokst fra å ha gjennomsnittlig 1 million dollar i daglig volum i sin første måned, juli 2020, til over 40 millioner dollar. en dag, i januar 2021.

Forskeren bemerket at aggregatorer ofte gir bedre token swap-priser på mindre DEX-er, og ikke alltid er de største;

“Uniswap og Sushiswap fører generelle formål DEXer i volum og likviditet. Men hvis du har brukt en aggregator for ganske store handler, vil du legge merke til at du også blir sendt til andre DEXer, ”

Han la til at 38% og 36% av volumet på henholdsvis Kyber Network og Bancor har kommet fra 1 tommer mellom desember 2020 og januar 2021. Dette skyldes at Bancors ensidige AMM og Kybers sitatbaserte modell er mer effektiv for større handler. la til.

Andre DeFi-aggregatorer som Zapper.fi og Zerion.io gir store forbedringer i brukeropplevelsen, med sikte på å bli „forsiden til DeFi“. Disse har også sett stor vekst ettersom avlsbønder og token-byttere søker de beste tilbudene på markedet.

Comments are closed.